לתזונה המאוזנת השפעה משמעותית על מצב הרוח, ועל שיפור ושימור טווחי הריכוז והקשב,
כמו גם למניעת ירידה קוגניטיבית.
לתזונה המאוזנת והנכונה יש השפעה על כל תא, חלק ואיבר מגופינו.
אנחנו מכירים בכך ומודעים לזה שהאוכל אינו מרפא ולכן איננו מתייחסים אליו כתרופה.
האוכל, בתזונה המאוזנת, משמש כאמצעי מניעה נגד מחלות, וכאמצעי עזר לשיפור איכות החיים.
אלה הם המזונות אשר יכולים להגביר את הקשב והריכוז
סוכר
אחד האחראיים הישירים על שינויי מצבי הרוח שלנו הוא הסוכר, מאחר שיש לו השפעה מכרעת על כמות הסרוטונין והדופימין במוח.
צריכה מוגזמת של סוכר תגרום לעליית רמת החרדה, או לאי שקט; צריכה לא מספקת שלו, עלולה לגרום לחוסר מיקוד וקשב ואפילו לדיכאון.
כדי לשפר את רמת הקשב והריכוז לאורך כל היום, כדאי להפחית את רמת הסוכר שבמשקאות הממותקים, בעוגות, העוגיות ואפילו הדגנים הממותקים שאתם צורכים, ולהמיר אותם בפירות, דגנים מלאים וירקות.
מים
המוח מורכב מכ-80% מים. הם מקור האנרגיה היעיל ביותר שיש לנו.
המוח שלנו הוא צרכן האנרגיה הגדול ביותר בגוף.
כשאנחנו יודעים את כל אלה, ברור לחלוטין שכשאנחנו מספקים למוח את תצרוכת המים לה הוא זקוק, אנחנו יכולים להגיע לרמת ריכוז גבוהה יותר ולזמן ממושך יותר. המחשבה בהירה יותר וגם התפקוד הכללי נוח יותר.
מחסור במים עלול לגרום לבעיות קשב וריכוז, עייפות ייתר, הפרעות שינה, כאבי ראש ודכאון.
אבוקדו
מכיל שומנים טובים ועשיר ברכיבים תזונתיים, שמשפרים את תפקודי המוח.
טירוזין
חומצת אמינו המסייעת בין היתר ליצור הדופמין שמסייע לנו להישאר ממוקדים.
כפרי עם רמת חלבון גבוהה וכמות סוכר נמוכה – מסייע האבוקדו על שמירה על רמת הסוכר בדם.
אוכמניות
הן עשירות בנוגדי חמצון, בוויטמינים E ו C והן עשירות בפלבנואידים, שממריצים את זרימת החמצן והדם למוח.
כל אלה מסייעים לנו להתרכז. מחקרים הראו שאכילת אוכמניות מעוררת ומעודדת את רמת הריכוז והזיכרון למשך מספר שעות לאחר אכילתן.
מזונות נוספים שעשירים בפלבנואידים הם ענבים, תה ירוק, תפוחי עץ וקקאו.
ירקות עליים ירוקים
יש בהם רמות גבוהות של לוטאין, אחד מנוגדי החמצון העיקריים.
הלוטאין ידוע כמי שתורם תרומה משמעותית לבריאות העיניים, אך מחקרים אחרונים מראים שהוא תורם לפיתוח יכולות שכליות בתינוקות וילדים ומשפר יכולות זיכרון ולמידה.
במחקרים שנעשו על מיקוד וזיכרון במבוגרים התגלה, שמבוגרים שהיו להם רמות גבוהות יותר של לוטאין, הראו מצג צעיר יותר של המוח, אנרגטי יותר וכושר המיקוד והזיכרון שלהם היו חזקים יותר.
לטובת הקשב והריכוז כדאי להימנע מ
שומנים רוויים ופחמימות מזוקקות שמובילים לאבדן אנרגיה מהיר.
בנוסף לכך, מומלץ להימנע מצריכתם של משקאות ומזונות עתירי סוכר.