למה חשוב להוסיף אבוקדו לשגרת התזונה?
מעבר לטעמו המשובח, יתרונותיו הבריאותיים של האבוקדו רבים לאין ספור.
האבוקדו ידוע כבעל תכונות נוגדות חמצון, שיכולות לסייע בהפחתת דלקות והגנה על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים.
האבוקדו מכיל כמות רבה של חומצות שומן טובות, עשיר בוויטמין E ובפוליפנולים, המסייעים להגנה על התאים מפני נזקי חמצון. בנוסף מכיל האבוקדו כמות רבה של פוטסיום, המסייע לתקינות לחץ הדם ומפחית את הסיכון לחלות במחלות לב וסוכרת.
האבוקדו מכיל כמות רבה של סיבים תזונתיים, עשיר בכלורופיל ואלה תורמים תרומה לשובה למערכת העיכול ותפקודה.
יתרון משמעותי נוסף של האבוקדו על בריאותנו הוא, יעילותו הרבה בשיפור תפקודי המוח והבריאות הקרדיווסקולרית.
קרדיווסקולרית – קשור למערכת הלב והכליות. תפקוד קרדיווסקולרי תקין פירושו תפקוד תקין של הלב והכליות, כך שהם מספקים דם נכון ואפקטיבי לכל חלקי הגוף.
במקרים של פעילות קרדיווסקולרית לא תקינה, עלולות להיפגם יכולות הלב והכליות מה שעלול לגרום למחלות לב וכלי דם.
בנוסף ליתרונות הבריאותיים שלו, יש לאבוקדו שימושים נוספים רבים מעבר לשימוש רק כמזון. ממוצרי יופי ועד חומרי ניקוי
האבוקדו והבריאות שלנו
חומצות שומן
האבוקדו עמוס בחומצות שומן חיוניות. חומצות השומן החיוניות הן סוגים מסוימים של חומצות שומן שהגוף אינו מייצר ולכן חייב לקבל אותם מהתזונה.
חומצות השומן החיוניות כוללות:-
- אומגה-3 (EPA ו-DHA) – חומצת שומן חשובה לבריאות האדם. ונמצאת בדגים, זרעי פשתן, ושמן זרעי פשתן. אומגה 3 מסייעת לשמירה על בריאות הלב.
- אומגה-6 (LA ו-AA) – אומגה 6 ואומגה 3 הם שני סוגי חומצות שומן חיוניים לגוף שתיהן תורמות תמורה משמעותית לבריאות הכללית בכלל ועוזרות לשמור תפקודי הלב והמח.
- חומצה ארכידונית – חומצה שומן טבעית המצויה במזון ובגוף. היא משמשת כמקור אנרגיה ושותפה בתהליכי חילוף החומרים בגוף.
- חומצה פלמיטולאית – חומצת שומן טבעית המתקבלת מחלב ושומן צמחי. היא משמשת כמקור לחומצות שומן אומגה-7, החשובות לתפקוד התאים בגוף ועשויות להפחית דלקת ולהגן על הלב.
החומצה הפלמיטולאית נמצאת גם במוצרי טיפוח וקוסמטיקה.
לכל אלה תפקיד חשוב בפעילות המוח, הלב, העיכול, החיסון ואפילו בשיפור מצב הרוח הכללי.
מעבר לחומצות השומן החיוניות המוזכרות למעלה, האבוקדו מכיל רכיבים נוספים החיוניים לבריאות
סיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים הם חומרים טבעיים שנמצאים במזון צמחי ובבעלי חיים. הם מסייעים לתחושת השובע, לשמירה על רמות סוכר תקינות בדם ולתפקוד תקין של מערכת העיכול.
הסיבים התזונתיים גם מסייעים בהגנה על המערכת החיסונית ויכולים להפחית סיכון לחלות במחלות שונות.
פיטונוטריינטים
פיטונוטריינטים מסייעים במניעת מחלות ובמיגון מפני נזקי סביבה ומזהמים, ומסייעים בהגנה על הגוף ובזיהוי תאי סרטן.
נוגדי חמצון
חמצון הוא תהליך ביולוגי המייצר חומצה פעילה ורדיקלים חופשיים מצב שעלול לגרום לנזק בתאים ולקדם מחלות ודלקות שונות.
נוגדי חמצון עוזרים לבלום את התהליך וכך נמנע נזק מתמשך לגוף.
ויטמין B
ויטמין B6 נקשר במחקרים רבים עם עור בריא וכן עם צמיחת שיער תקינה.
חומצה פולית – וויטמין מקבוצת וויטמין B שחשובה לפעילות התאים והגוף. מסייעת ליצירת תאי דם חדשים ותומכת בפעילות המוח והעצבים.
החומצה פולית חשובה במיוחד לנשים הרות מאחר והיא מקטינה את הסיכון בלידת פגים. ולאנשים עם אנמיה.
אשלגן
מינרל האשלגן מסייע בוויסות רמות לחץ הדם.
מחקרים רבים מראים כי הוספתו לשגרת התזונה, יכולה לתרום רבות למען שימור הבריאות יחד עם הסתכלות קדימה אל עבר שנותנו המבוגרות.
ובין לבין
כמו שציינו כבר קודם לאבוקדו שימושים רבים שמעבר למזון ויתרונותיו משמשים גם לתעשיית היופי והקוסמטיקה.
תוכלו למצוא אותו כרכיב במסיכות שיער למען שיפור בריאותו ומרקמו, מסכות לעור הפנים ועוד 🙂
לסיכום
ניתן להגדיר את האבוקדו כמעצמת בריאות. הוא עשיר בוויטמינים, מינרלים וחומרים פעילים נוספים החיוניים לגופנו. ניתן להשתמש בו כחטיף מזין, או כמרכיב בסלטים ומנות אחרות, לקוסמטיקה ועוד.
שמי יעל בן חור, אני נטורופתית, מתמחה באירידיולוגיה – שיטת אבחון באמצעות סקירת קשתיות העיניים, מטפלת בצמחי מרפא ובפרחי באך.
כחלק מטיפוליי, אני מרכיבה לכל מטופל ומטופלת תפריט אישי העונה על צרכי הגוף, ושמביא לשיפור משמעותי בבריאותו הכללית, וכן תוך התמקדות בסוגיות בריאותיות פרטניות עמן מטופליי מגיעים אלי לקליניקה.
בכל שאלה והתייעצות בנושא בניית תפריט תזונתי נטורופתי וכן לייעוץ כללי בנושאי בריאות, אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר טלפוני או להשאיר לי פנייה באתר.