מה זה כולסטרול גבוה?
הכולסטרול הוא חומר שומני שנמצא באופן טבעי בדם והוא דרוש לגוף לבניית התאים.
חלק מהכולסטרול מיוצר באופן טבעי על ידי הכבד וחלק מגיע לגופינו כתוצאה מאכילת מזון שומני, היעדר פעילות גופנית, משקל ייתר ועוד.
במקרים כאלה עולה רמת הכולסטרול בדם והיא עלולה לעורר סיכויים למחלות לב, טרשת עורקים ושבץ.
הכולסטרול הגבוה עשוי אמנם לעבור בתורשה אך על פי רוב הוא תוצאה של אורח חיים לא בריא ותזונה לא נכונה. שיפור ואיזון התזונה היומיומית עשויה לחולל פלאים ברמות השומנים בדם בכלל והכולסטרול בפרט.
תזונות להורדת הכולסטרול בדם
לפניכם רשימה של מזונות שמורידים את רמות הכולסטרול בדם.
כחלק מן הטיפול הנטורופתי אני נוהגת להתאים את המזונות באופן המדייק את צרכי הגוף. עם זאת, הרשימה שלהלן כוללת מזונות אשר יכולים להתאים לכל אחד ואחת מקוראיי.
שעורה, שיבולת שועל ודגנים מלאים
כל אלה מספקים סיבים מסיסים לגוף – הסיבים המסיסים קושרים אליהם את השומנים ומסלקים אותם מהגוף עוד טרם נכנסו אל מחזור הדם.
קטניות מעבר לאיכויות הרגילות שלהן הן תורמות לתחושת השובע.
פירות וירקות
תזונה עשירה בפירות וירקות חשובה להורדת רמת הכולסטרול. פרי הדר, תפוחים וענבים – עשירים בפיקטין – ומועיל מאד במקרים של כולסטרול גבוה, טריגליצרידים גבוהים, צרבות ועוד ופועלים כמו הסיבים המסיסים.
מאכלים עתירי כולסטרול
לעומתם של מזונות המפחיתים את הכולסטרול הרע, חשוב גם להכיר במזונות אשר יכולים להוות גורם ישיר המזיק לבריאותנו.
מזונות מטוגנים שונים יכולים להוות גורם ישיר לעלייתו של הכולסטרול הרע.
אם נשים בצד את העובדה כי שימוש ניכר בשמן עלול להוביל להשמנה (אינני עוסקת בדיאטות או חיטוב הגוף), הרי שטיגון ממושך של מאכלים שונים בשמן, מייצרת תגובות כימיות ותרכובות הפוגמות בבריאות הגוף.
בשרים מעובדים אף הם מובילים לעלייה ניכרת ברמת הכולסטרול. השימוש בחומרים משמרים שונים, פוגמת במערכת העיכול, וכן כוללת תרכובות כימיות שונות אשר הופכות את המאכלים לעתירים בכולסטרול.