טיפים לתזונת חורף

תוכן עניינים

טיפים לתזונת חורף

תזונת חורף לעומת תזונת קיץ

רוב בני האדם אוכלים, באופן הטבעי ביותר, בצורה שונה בעונות השונות.

זאת מאחר שלכל עונה השפעה שונה על הגוף, שדורש ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים שונים כדי לעזור לנו להישאר בריאים במהלך כל עונה.

בדרך כלל, יחד עם מזג האוויר החורפי מגיעה גם עונת ההצטננויות, השיעולים והשפעות. אם לא דיי בכל אלה, הרי שאצל לא מעטים מאתנו ישנה נטייה ברורה לעלות במשקל גופינו לעת חורף.

על מנת לנסות ולהימנע מכל אלה, או לפחות לצמצם את השפעותיהם, כדאי להקפיד על תזונה נכונה ומותאמת עונה.

אין הדבר אומר שעלינו לשנות את התזונה שלנו באופן קיצוני, במעברים שבין הקיץ לחורף. אלא ששינויים קטנים עשויים לסייע לנו לשמור על בריאות תקינה לאורך כל השנה, לשמור על המערכת החיסונית ואם נתקלים בדבר מחלה זו או אחרת, התזונה הנכונה תקל ואף תאיץ את ההחלמה.

תזונת החורף

בחורף, התאורה דלה מזו של הקיץ. עובדה זו מקשה על הגוף לצבור ולשמר אנרגיה. לכן חשובה אכילת מזונות ששומרים על אנרגיה.

ירקות שורש, עוף ובשר, דגים, הם דרך מצוינת לחמום הגוף ולסייע לו לייצר את האנרגיה הנחוצה כדי לעבור את החורף.

טיפים תזונתיים

פחמימות מורכבות

שעות האור הפחותות במהלך עונת החורף, עלולות לגרום לירידה ברמת הסרוטונין. זו אחת הסיבות שאנחנו מוצאים את עצמינו לא אחת, שרויים בסוג של עצבות, לצד החיפוש הבלתי נלאה אחר אוכל מנחם.

אכילת פחמימות בריאות עשויה לתגבר את רמת הסרוטונין.

השתדלו להימנע ממזונות עתירי עמילנים כמו לחם, פסטה, עוגות, ושות.

הפחמימות המורכבות מתפרקות לאט ושומרות על האנרגיה.

את הפחמימות המורכבות ניתן למצוא ב:

  • דגנים מלאים
  • סלק
  • בטטות
  • קישואים
  • אגוזים קינואה
  • כוסמת
  • שיבולת שועל
  • אורז חום
  • קטניות
  • ירקות

פירות וירקות

הקפידו להמשיך ולצרוך פירות וירקות כמו:-

קישואים, כרוב ניצנים, תפוזים, קלמנטינות, רימונים, לפת ועוד.

זכרו, ויטמין C – שמופיע באופן טבעי בפירות והירקות מסייע לגוף במלחמתו בהצטננויות ושאר מחלות החורף.

מאחר ובימות החורף קרני השמש, שמסייעות לספיגה, מפציעות במידה פחותה חיזוק שכזה יכול רק להועיל.

אל תוותרו גם על פירות אהובים שאינם בהכרח בעונתם. למרות שההעדפה המיידית שלנו תתייחס לפירות וירקות הטריים, הרי שכיום, קל מאד להשיג גם פירות וירקות קפואים. בדרך כלל הם אינם מעובדים וישמרו על רוב איכויותיכם.

במקביל – הימנעו הימנעות מוחלטת מקופסאות שימורים!

בצל, כרישה, ושום מלאים במרכיבים בעלי אפקט אנטי בקטריאלי ומחטא.

פירות אדומים – הם בעלי השפעה נוגדת חמצון. בהם נמצאים רימונים ופירות יער אותם ניתן כאמור להשיג בגרסאות הקפואות שלהם ועדין יהיו בעלי ערך.

שתייה מרובה של מים ותה

אין זה סוד שמים הם אלמנט הנחוץ לחיוניות של גופנו.

הקפידו להרבות בשתיית מים הן בקיץ והן בחורף. אל תתנו למזג האוויר הקריר לתעתע בכם.

תוספת אבץ

האבץ מופיע באופן טבעי במוצרי חלב, דגנים וביצים וגם לו תפקיד בהגנה על המערכת החיסונית. בשיבולת שועל תוכלו למצוא אבץ בכמות טובה.

להתחמם

מרקים הם דרך נהדרת להתחמם בחורף ותוך כדי כך לצרוך ירקות עליים שעשירים בוויטמינים שונים.

לוחות זמנים

הקפדה על שעות ארוחה קבועות, בן עם שלוש ארוחות ליום לבן שש ארוחות קטנות, כל אחד מכיר את גופו ויודע מה מתאים לו.

זמנים קבועים של ארוחות מאוזנות מסייע לעורר את חילוף החומרים ולשמירה על רמות אנרגיה מעט גבוהות יותר.

התייעצו איתי בנושא תזונת חורף לחיזוק הגוף

מרגישים שאתם מצטננים חדשות לבקרים? שגופכם איננו מצליח לעמוד אל מול נגיפים וחיידקים שונים?

שמי יעל בן חור, אני אירידיולוגית, נטורופתית, ומטפלת בצמחי מרפא.

כחלק מן הטיפולים אותם אני מציעה, אני מרכיבה תפריט תזונתי המותאם באופן אישי לצרכי גוף המטופל/ת. מדובר בתפריט שמשתנה באופן ניכר בין מטופל למטופל.

בנושא תזונת חורף, אני מזמינה אתכם/ן ליצור איתי קשר טלפוני או להשאיר לי פניה באתר לקבלת שיחה חוזרת.

התייעצו עם יעל

התייעצו איתי בכל שאלה

אני מזמינה אתכם/ן להתייעץ איתי:

עשוי לעניין אתכם:

טיפולים נפוצים: