לשילוב אגוזים בתפריט היומי ישנם יתרונות בריאותיים רבים. באגוזים יש ריכוז גבוה של שומנים בלתי רוויים, סיבים ורכיבי תזונה חיוניים נוספים. אכילת אגוזים כחלק מתזונה בריאה, טובה ללב. הם זולים, קלים לאחסון וקלים לאריזה כצידה ליום מחוץ לבית.
אגוזים מסייעים בניהול רמות הכולסטרול ושיפור תפקוד כלי הדם. הם מקור מצוין לחלבון, וכתוצאה מקדמים תחושות של שובע ומסייעים בניהול משקל גוף תקין.
למרות האמור לעיל חלק מהאגוזים עתירי קלוריות, כך שכדאי מאד להקפיד על מינונים. נוגדי החמצון המצויים באגוזים מסייעים למלחמות בלחץ חמצוני בגוף ובדלקות דבר שמפחית את הסיכון למחלות כרוניות שונות.
ערכם התזונתי של אגוזים
אגוזים מכילים כמות מרשימה של ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין E, מגנזיום ואשלגן., אגוזים עשירים בשומנים בריאים, סיבים תזונתיים וחלבונים, חשוב לדעת כי לאגוזים שונים יש הרכבי תזונה שונים, כלומר ישנה חשיבות בשילובם של מגוון אגוזים בתזונה.
אגוזים מכילים שומנים בלתי רוויים, חומצות שומן אומגה 3 המפחיתות את הסיכון להתקפי לב ושבץ, הם מכילים סיבים המסייעים לתחושת שובע, חלק מהאגוזים מכילים באופן טבעי סטרולים צמחיים, המסייעים בהורדת כולסטרול.
תזונה בריאה כוללת בהכרח גם אגוזים
תזונה המשלבת אגוזים כבדרך קבע משפרת את בריאות העורקים, מפחיתה דלקות הקשורות במחלות לב, מפחיתה את הסיכון לקרישי דם, שעלולים להוביל להתקפי לב ושבץ מוחי. אכילה קבועה של אגוזים תפחית את הסיכון ליתר לחץ דם ובהמשך את הסיכון לחלות במחלות לב שונות. אכילה קבועה של אגוזים מורידה את רמות הכולסטרול ה"רע". אגוזים הם גם מקור ל-L-arginine. חומצה אמינית חצי חיונית המשתתפת ולוקחת חלק בתהליכי חלוקת התאים, תהליכי החלמה והתאוששות מחקרים מראים כי L-arginine עשוי להוריד את לחץ הדם, ומשפר את בריאות כלי הדם הכללית.
ועם זאת, זהירות - אלרגיות
לפני שאנחנו ממשיכים בכתיבת יתרונותיהם של האגוזים אנחנו רוצים להפנות את תשומת לבכם לנושא האלרגיות. אלרגיה לאגוזים עלולה להיות מסכנת חיים.
לכן מחויבים כל מוצרי המזון בסימון ברור של מוצרים בהם עלול להיות ולו גם חלקיק. חובה לפנות לבדיקת אלרגיה ולהיות תחת מעקב רפואי למען בטיחותכם.
בריאות לב וכלי דם
מחקר מצא כי אכילה תכופה של אגוזים מורידה את רמות הדלקת הקשורות למחלות לב וסוכרת. הדבר מיוחס לנוכחותם של שומנים בלתי רוויים באגוזים, המסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול ה"רע".
שניהם תורמים תרומה משמעותית בהגנה מפני מחלות לב וכלי דם.
משקל - לאכול בהנאה, אך באופן מאוזן
אגוזים מכילים שומן. למרות שרובו שומן בריא, הקלוריות עדיין עלולות להצטבר. לכן כדאי לאכול אגוזים במידה.
למרות האזהרה מחקרים מצביעים על כך שהכללתם בתזונה מאוזנת עשויה לסייע בירידה במשקל. מפני שלמרות כמות הקלוריות שבהם, השילוב של שומנים בריאים, חלבון וסיבים באגוזים תורם לתחושת שובע ומקל על ירידה במשקל.
איזון רמות הסוכר בדם
תכולת הסיבים והשומנים הבריאים באגוזים מאט את העיכול, וכתוצאה מכך שחרור הסוכרים לדם איטי יותר.
אגוזים מסייעים במניעת עליות פתאומיות ברמות הסוכר בדם.
בריאות המוח
אגוזים מכילים חומצות שומן אומגה 3 ונוגדי חמצון התומכים בתפקוד הקוגניטיבי. צריכה קבועה של אגוזים מפחיתה את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל, לשפר את הזיכרון ואת בריאות המוח.
לסיכום
שינויי תזונה קלים וקטנים יכולים להביא לשיפורים משמעותיים בבריאותנו. ערכם התזונתי של האגוזים התורם להשפעה חיובית על בריאות הלב וכלי הדם, שמירה על משקל גוף תקין, שמירה על רמת הסוכר בדם ובריאות המוח, הופך אותם לחלק חיוני בתזונה מאוזנת.
חשוב להיות ערים לאפשרויות של אלרגיות ולצרוך את האגוזים במתינות כדי לשמור על הבריאות.
שמי יעל בן חור, נטורופתית, מאבחנת באמצעות אירידיולוגיה וקינסיולוגית. בכל שאלה והתייעצות בבניית תפריט תזונתי המותאם לצרכי גופכם, אני מזמינה אתכם ליצור עמי קשר טלפוני, לכתוב לי בוואטסאפ או להשאיר פניה באתר.