לשם תפקודו התקין של הגוף, הוא נדרש לתחזוקה הכוללת וויטמינים.
לכל אחד מהוויטמינים ישנו תפקיד משלו, דרך פעולה משלו ולא כל אחד מהוויטמינים מיוצר על ידי הגוף בצורה מספקת או לעיתים לא מיוצר כלל.
אחד הוויטמינים החשובים לגופינו, ושאינו נשאר בגוף האדם לאורך זמן אם בכלל, כי הוא מסיס במים ומופרש בשתן, הוא וויטמין C.
לכן עלינו לאתר ולהכיר מקורות חיצוניים, כדי לשמר את פעולת גופנו.
מה זה ויטמין C?
וויטמין C נחשב לאחד הוויטמינים היותר מגוונים ומשפיעים על בריאותנו, החל בלב וכלי הדם, מניעת מחלות הסרטן, בריאות העיניים וכלה בסכנות לשבץ.
בניגוד לאמונה הרווחת שהוא התרופה להצטננויות, יש לוויטמין C שפע יתרונות אחרים ובהם הגנה מפני ליקויים במערכת החיסון, מחלות לב וכלי דם, מחלות עיניים ואפילו בעיות שונות בעור.
המומחים טוענים כי רמות גבוהות של וויטמין C בדם הן סמן לבריאות הכללית של האדם.
תפקידו של וויטמין C
וויטמין C נחוץ לצמיחתן והתפתחותן התקינה של כל הרקמות בגוף.
מידת מעורבותו בתפקודי הגוף השונים היא עצומה.
הוא מסייע לתפקודה התקין של המערכת החיסונית, לריפוי פצעים והגנה על הסחוסים, לספיגת הברזל, ליצירת קולגן ולהגנה על העצמות השיניים והעיניים.
וויטמין C הוא אחד מנוגדי החמצון שמגנים על גופנו מפני רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים עלולים להצטבר ולגרום למחלות לב, מפרקים ואפילו לסרטן.
כפי שציינו בראשית המאמר, וויטמין C הוא אחד מאותם וויטמינים מסיסים במים, ולכן הוא אינו אוגר אותם. מאחר וכך אין חשש קיצוני מעודפים שלו, ועדין מומלץ להימנע מהגזמות, מאחר ומינון יתר כן עלול לגרום לשלשולים וכאבי בטן מיותרים.
מחסור בוויטמין C
מחסור בוויטמין C נחשב ליחסית נדיר, וימצא בעיקר אצל הסובלים מתת תזונה, אך אם חלילה יש מחסור שכזה הוא עלול לגרום לאנמיה, להמטומות (שטף דם פנימי) לדימומים ולבעיות חניכיים.
וויטמין C נספג בקלות הן במזון והוא יכול לשפר את ספיגת הברזל.
מזונות עתירי וויטמין C
פירות וירקות הם המקורות הטובים ביותר לוויטמין C.
פירות הדר, עגבניות ומיץ עגבניות מכילים כמות משמעותית של ויטמין C.
פלפלים אדומים וירוקים, קיווי, ברוקולי, תותים, אף הם מומלצים לצריכתו של ויטמין C.
באופן טבעי, לא ניתן למצוא וויטמין C בדגנים, אך לחלק מדגני הבוקר המועשרים מוסיפים אותו בזמן הייצור.
כדאי לדעת! בישול יתר, עלול להפחית מכמות וויטמין ה-C במזון מאחר והוא וויטמין מסיס במים ורגיש לחום ולכן אידוי היא הדרך הטובה ביותר.
רוב הפירות והירקות, נצרכים על פי רוב, בצורתם הגולמית ואינם דורשים בישול ולכן הרווח באכילתם הוא גדול.
התייעצו עמי
שמי יעל בן חור, נטורופתית, אירידיולוגית ומטפלת בצמחי מרפא ופרחי באך.
בכל שאלה והתייעצות, וכן למידע על בניית תפריט נטורופתי בהתאמה אישית, אני מזמינה אתכם ואתכן ליצור עמי קשר טלפוני או להשאיר לי פניה באתר.
כמו-כן, בבלוג שלי שבאתר, תמצאו עוד מגוון מדריכים נוספים לתזונה נכונה.