מזונות עשירים בוויטמין B12

תוכן עניינים

מזונות עשירים בוויטמין B12

וויטמין B12 הוא ויטמין מסיס במים המשחק תפקיד חיוני בשמירה על תפקוד גופנו. הוא חיוני ליצירת תאי דם אדומים, אמון על סינתזת הדנ"א של הגוף ואחראי על תפקודה התקין של מערכת העצבים. 

מחסור בוויטמין B12 עלול בהחלט להתבטא באיתותים שונים מצד גופנו. מחסור מתמשך בוויטמין B12 עלול להוביל לנזקים חמורים ולעתים אף בלתי הפיכים, במיוחד למוח ולמערכת העצבים. הוויטמין חשוב גם לתהליך המרת שומנים וחלבונים לאנרגיה ונחוץ לעור בריא, שיער וציפורניים. 

מכיוון שמדובר בוויטמין מסיס במים, גופנו איננו שומר עליו למשך פרקי זמן ממושכים, ולכן חשוב לצרוך אותו כבדרך קבע, בין אם באמצעות תזונה מאוזנת ונכונה, ובין אם באמצעות תוספי תזונה חיצוניים.

מקורות תזונתיים עשירים בוויטמין B12

כבד עוף

כבדים הם לא רק מזונות ש'עמוסים' במינרל הברזל, אלא גם עשירים בוויטמין B12.

ישנם כבדים דוגמת כבד של בקר שעשירים אף יותר בוויטמין B12 מאשר כבד העוף, אך טעמו פחות פופולרי וגם תפוצתו. גם אם תוסיפו לעצמכם כבדי עוף לתזונה השבועית, הרי שתתרמו תרומה משמעותית לגופכם.

דגנים מלאים

דגנים מלאים היא אופציה נפלאה שאני נוהגת להוסיף אותה לתפריט הנטורופתי של טבעוניים וצמחוניים.

דגנים מלאים יכולים לכלול שפע של רכיבים תזונתיים חשובים, וביניהם גם B12. עם זאת, חשוב לציין שהרכבם התזונתי עשוי להשתנות בין יצרן ליצרן, ולכן חשוב לקרוא את התוויות בקפידה.

דגים שמנים

דגים שמנים מתארים דגים בעלי אחוז שומן גבוה באופן יחסי. הם מצד אחד מרתיעים רבים כיוון שהם אינם מסווגים כדיאטתיים, אך אם אוכלים אותם באופן מאוזן (כמו בכל דבר), הרי שהם מספקים לא מעט יתרונות בריאותיים חשובים.

דגים שמנים כמו סלמון, טונה ופורל הם מקורות מעולים לוויטמין B12. מנה אחת של סוגי הדגים הללו יכולה לספק כ-80-100% מה-RDI*

*כדי לסבר את האוזן, RDI זהו מדד שמסביר כמה מומלץ לצרוך ממרכיב מסוים בעבור כל 2000 קלוריות שנצרכות בדיאטה לאורכה של יממה.

בשר בקר

חשוב לציין קודם כל כי בשר בקר הוא איננו מומלץ לצריכה תכופה יתר על המידה.

עם זאת, הוספתו במהלך החודש לתפריט התזונתי, יכולה בהחלט לעמוד לטובתנו.

זאת כיוון שבנוסף להיות בשר הבקר כמקור העשיר בחלבון, הוא משמש גם כמקור מעולה של ויטמין B12. 

החדשות הטובות הן שגם הנתחים הרזים שאינם כוללים רמות שומן גבוהות, מספקים לגוף כמויות נכבדות של ויטמין זה.

ביצים

חובבי הביצים בדמות חביתות וביצים קשות אתם וודאי תשמחו לדעת כי ביצים הן מקור נהדר של ויטמין B12 והן גם עשירות בחלבון ובחומרים תזונתיים חיוניים אחרים.

מוצרי חלב

חלב, גבינה ויוגורט לא רק עשירים בסידן וכן בוויטמין D, אלא גם מהווים כמקורות מעולים של ויטמין B12.

חשוב לציין כי מוצרי חלב אינם מתאימים לכל אחד ואחת, ואיננו מתכוונת רק לטבעונים וצמחונים. רבים נוטים להיות רגישים למוצרי חלב ולפתח דלקתיות בגופם כתוצאה מצריכת מזונות חלביים שונים.

אז נכון שהם מספקים רכיבים תזונתיים משמעותיים, אך לעתים נצטרך לערוך התאמות בתפריט ולמצוא חלופות.

טיפול נטורופתי להשלמת הוויטמינים והמינרלים החסרים

למרות שמקורות תזונתיים טבעיים הם למעשה הדרך הטובה והטבעית ביותר לקבל את ויטמין B12, ישנם רבים המתקשים להשיג את רמות הוויטמין הנדרשות באמצעות תזונה (וכן מתקשים להעניק לגופם מגוון ויטמינים ומינרלים נוספים). 

לאור זאת שתזונה בלבד איננה לעתים משלימה את החסר, טיפול נטורופתי יכול בהחלט להועיל עם תוספי תזונה וכן עצות והכוונות לתפריט מאוזן ונכון. 

אל תמהרו להאשים את עצמכם אם גופכם לוקה בחוסר בוויטמינים; גורמים כמו גיל, בריאות, תפקוד לקוי של מערכת העיכול, כל אלו יכולים לפגוע בספיגת ויטמין B12.

ובכל שאלה והתייעצות בנושא זה, אשמח להזמינכם להתייעץ איתי. שמי יעל בן חור, מומחית לאבחון באמצעות אירידיולוגיה, נטורופתית, מטפלת בצמחי מרפא ופרחי באך. למידע נוסף, השאירו פניה, התכתבו איתי בוואטסאפ או צרו עמי קשר טלפוני.

התייעצו עם יעל

התייעצו איתי בכל שאלה

אני מזמינה אתכם/ן להתייעץ איתי:

עשוי לעניין אתכם:

מזונות שמרגיעים את הגוף

המתח נוכח בכל תחומי החיים המודרניים, ומחלחל אל תוך השגרה היומיומית. החל מלחצים הקשורים לפרנסה ולעבודה, ועד לשגרת היומיום המשפחתית והבינאישית. המתח הקבוע שאיננו מרפה

להמשך קריאה »

טיפולים נפוצים: