מהו צמח האכינצאה (קיפודנית)?

תוכן עניינים

מהו צמח האכינצאה

מקור האכינצאה באזור המערב התיכון של צפון אמריקה. היא עשב רב שנתי בעל גבעולים גבוהים, פרחים בודדים בסגול או וורוד וחרוט מרכזי סגול או חום, בעל קוצים חדים הדומים לקיפוד ומכאן שמו – קיפודנית.

מחקר האכינצאה

אכינצאה נחשבת לאחד מצמחי המרפא הפופולריים ביותר.

נמצאו עדויות לכך שהאינדיאנים השתמשו בסגולות המרפא של האכינצאה כבר לפני יותר מ 400 שנים לטיפול בכיבים וזיהומים וגם לריפוי כללי.

עד אמצע המאה ה–19 נוהגים היו להשתמש בצמח המרפא הזה לטיפול בקדחת, מלריה, דיפתריה והרעלות דם, אך עם כניסת האנטיביוטיקה לשימוש הפסיקו את השימוש בו.

במהלך המאה העשרים, החלו נעשים בגרמניה מחקרים מדעיים רחבי טווח אודות השימוש באכינצאה לצרכי ריפוי.

סגולות האכינצאה

האכינצאה מכילה מספר כימיקלים שונים שלכל אחד מהם תפקוד שונה והשפעה שונה על השימוש בהם לצרכי טיפול. המחקרים מצביעים על כך שאכינצאה מכילה חומרים פעילים המחזקים את התפקוד החיסוני, משככים כאבים, מפחיתים דלקות ובעלי השפעות הורמונליות, אנטי-ויראליות ונוגדי חמצון.

מחקרי מעבדה בשלבים ראשוניים מצביעים על כך שאכינצאה עשויה לסייע בבלימת גידולי המעי הגס. בלימת התפתחות פצעי קור שנגרמים על ידי נגיף ההרפס סימפלקס (HSVI) ועוד.

בשורשים ישנו ריכוז גדול של שמנים – ותרכובות ובחלקי הצמח שמעל פני הקרקע מכילים פוליסכרידים הידועים כמעוררים את מערכת החיסון.

למרות ששילוב החומרים הפעילים שבצמח נחשב לבעל השפעות בריאותיות שונות יעילות ומועילות, המחקרים השונים מצביעים על כך שחלקם של הפוליסכרידים שנמצאים בחלק שמעל לקרקע בעלי היעילות הגבוהה יותר.

הם אלה שמסייעים באופן מוכח לטיפול בהצטננויות, דלקות בדרכי הנשימה העליונות, ריפוי פצעים ודלקות בדרכי השתן

שימושים

טיפול בדלקות בדרכי השתן, דלקות בנרתיק (קנדידה), דלקות באוזן תיכונה, סינוסיטיס, נזלת אלרגית, ריפוי פצעים.

אזהרות ותופעות לוואי

למרות שכולנו יודעים כי השימוש בצמחי מרפא לחיזוק הגוף והנפש ולטיפול במחלות, הוא עתיק יומין, כמעט כימי האנושות, ולמרות שכיום רוב הצמחים עוברים עיבוד לצורך הפיכתם לתרופות ו/או תוספי מזון יעילים, עלינו לזכור תמיד כי בצמחי המרפא חומרים פעילים שונים שעלולים לגרום לתופעות לוואי שונות.

במקרים בהם נוטלים תרופות או משתמשים בצמחי מרפא שונים, עלולות להיווצר אינטראקציות לא רצויות.. חייבים להיות זהירים ומודעים גם לסכנות שבשימוש בהם.

לאנשים עם מחלות אוטואימוניות, לוקמיה, סוכרת, אסטמה או למושתלי אברים אסור להשתמש באכינצאה מפני שהשימוש עלול לפגום ביעילות תרופות שונות, שתפקידן לדכא את מע' החיסון.

כנ"ל לגבי נשים בהריון או נשים מניקות.

גם לאנשים הסובלים מאלרגיות אסור להשתמש בה מאחר וישנם אנשים שמפתחים אלרגיה לצמח. החל מתגובות קלות כמו פריחה וכלה בתגובה מסכנת חיים.

תופעות לוואי כמו קלקול קיבה, בחילה, יובש בעיניים, סחרחורות, צריבה בלשון ועוד ועוד..

התייעצו איתי

ברוכים הבאים לאתרי, שמי יעל בן חור, מטפלת בצמחי מרפא, מוסמכת לאבחון באמצעות גלגל העין (אירידיולוגיה), נטורופתית ומטפלת בפרחי באך.

צמח האכינצאה הוא אחד מיני צמחי מרפא רבים בהם אני משתמשת כדי לסייע למטופליי במגוון רחב של סוגיות בריאותיות שונות. זאת לצד בניית תפריט תזונתי מותאם אישית.

בכל שאלה והתייעצות, אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר טלפוני או להשאיר פניה באתר.

התייעצו עם יעל

התייעצו איתי בכל שאלה

אני מזמינה אתכם/ן להתייעץ איתי:

עשוי לעניין אתכם:

מזונות שמרגיעים את הגוף

המתח נוכח בכל תחומי החיים המודרניים, ומחלחל אל תוך השגרה היומיומית. החל מלחצים הקשורים לפרנסה ולעבודה, ועד לשגרת היומיום המשפחתית והבינאישית. המתח הקבוע שאיננו מרפה

להמשך קריאה »

טיפולים נפוצים: