טיפול טבעי בנדודי שינה

תוכן עניינים

טיפול טבעי בנדודי שינה

נדודי שינה טיפול טבעי

נדודי שינה הם תופעה מוכרת ושכיחה אשר המזוהה יותר עם גילאים בוגרים ומבוגרים, אך היא עלולה להתרחש גם בגילאים מוקדמים.

ככלל, את נדודי השינה ניתן להגדיר כקושי בהירדמות, מצבי ערות תכופים או הלנה על תחושה של שינה שאיננה מספקת.

מחקרים רבים נערכו אודות הפרעות שינה, וכיום ידוע שלא ניתן להתייחס אל נדודי השינה כמקשה אחת. ישנם מי שילקו בנדודי שינה כתוצאה ממתחים נפשיים, ישנם מי שילקו בנדודי שינה כתוצאה מכאבים כרוניים וישנם מי שהדבר ינבע כתוצאה ממרכיב תורשתי, ואכן יהיה ניתן לאסוף לא מעט עדויות על קרובי משפחה אשר מלינים על אותם התסמינים.

כמו כן, חשוב לזכור כי לנדודי שינה פנים רבות; ישנם מי שיתקשו להירדם בלילה, ומנגד מי שיירדמו מהר, אך גם יתעוררו לעתים תכופות. הדוגמאות הן עוד רבות וקצרה היריעה מלכלול את כולן, אולם ניתן להגדיר שהמשותף לכולם הוא תחושת תשישות במהלך היום, רגזנות וכעס, ירידה במצב הרוח, תפוקה נמוכה יותר, תפקוד לקוי ומצב רוח ירוד הפוגם באופן ניכר באיכות החיים.

טיפול טבעי בנדודי שינה באמצעות אירידיולוגיה

חשוב להבין: נדודי שינה הם לרוב תסמין ולא הבעיה העיקרית. אמנם הפרעות השינה הן אלו שגורמות לכם לחוש תשושים ומתוסכלים, אך זהו רק ביטוי ולו גורם שורשי עמוק יותר אותו עלינו לחשוף, לגלות ולטפל.
כדי לספק מזור למטופליי, אני נוקטת בגישת אבחון העונה לשם אירידיולוגיה. האירידיולוגיה היא פרקטיקת אבחון ברפואה המשלימה המאפשרת לאבחן סוגיות פיזיות או מצוקות נפשיות באמצעות סקירת גלגל העין.

על-פי האירידיולוגיה, עינינו הן 'דו"ח מפורט' המאפשר להבין במדויק את אשר מתרחש במעמקי הגוף. למעשה, אין כל צורך לתשאל את המטופל או המטופלת, הכול 'כתוב' וגלוי בדו"ח.

האירידיולוגיה מתבססת על הסימנים שעל הקשתית, סימנים שיכולים להעיד לא רק על מחלה בעיצומה או תופעה פיזיולוגית המתרחשת בזה הרגע בגופנו, אלא גם על מחלות שהתקיימו בעבר או כאלו שאט אט מתהוות ועלולות לצוץ בעתיד. לצד הפן הפיזי, ניתן גם לאבחון מצוקות רגשיות, סיבה נפוצה שבגינה רבים סובלים מאינסומניה.

דרך הסתכלות אל עיניהם של המטופל או המטופלת, אוכל לזהות מצבים פיזיים שליליים, מצוקות רגשיות ותהליכים אשר עלולים להוביל לתסמין לקבל ביטוי פיזי, הלא הוא הפרעות השינה.
עם זיהוים המדויק של הגורמים למחלה, נוכל להתאים את הטיפול המדויק אשר יביא מזור לבעיה.

כיצד ניגשים לטיפול בנדודי שינה?

לנדודי שינה טיפול טבעי אשר בראש ובראשונה מתבסס על אבחון מדויק. על כן, ראשית אבקש לקבל את המידע הכללי והחשוב ביותר: האם הבעיה היא פיזית או נפשית.

אם הבעיה היא כתוצאה מסטרס שאותו המטופל חווה, וכתוצאה מכך הוא איננו ישן בלילה, אז עלינו לטפל קודם כל ברוגע הנפשי. מדובר באפקט דומינו וברגע שבו נטפל בשורש הבעיה, הרי שבאופן כמעט מידי, נקבל גם תוצאות חיוביות באיכות השינה.

אם הפרעות השינה נובעות מכאבי גוף, אז עלינו לטפל בכאבים הספציפיים.

חשוב להבין: האם כאב כרוני יהיה הגורם היחידי שיוביל לנדודי השינה? מרבית הסיכויים שלא. עם אי-הנחת כתוצאה מן הכאב והתסכול הגובר, יחל להתרחש כדור שלג מתגלגל של מתח הולך ומצטבר. לאור המתח הנפשי הרב, 'יצטרף' אלינו גורם נוסף: מחסור במלטונין.

מדובר בהורמון שגם זכה לכינוי 'הורמון השינה'. הוא מופרש ע"י בלוטת האצטרובל שבמוחנו, ורמתו מגיעה לשיאה בשעות הלילה. למלטונין השפעה ניכרת על הערות והשינה ומחקרים רבים מצביעים על כך שמחסור בו משפיע באופן ישיר על שנתנו. מחסור במלטונין עלול להיווצר עקב הזדקנות הגוף, אך הוא גם מושפע ממצבים נפשיים.

כפי שניתן להבין מדוגמה זו, ישנם קשרים רבים שיכולים להירקם ויחדיו לגרום למצוקה חריפה יותר. לכן, אבחון מדויק ויצירת תכנית המותאמת למטופל, היא קריטית להצלחת הטיפול.

טיפול בנדודי שינה באמצעות צמחי מרפא

כדי לנצח את בעיות השינה, תכנית הטיפול מוכרחה להיבנות באופן אישי.

היא יכולה לכלול הדרכות לשינוי אורחות החיים וסיגול הרגלים בריאים יותר, היא יכולה לכלול תוספים תזונתיים ובין היתר גם צמחי מרפא שונים.

בדוגמה שלהלן, אבקש להדגים את הטיפול הטבעי בנדודי שינה באמצעות מספר צמחי מרפא פופולריים. היותם פופולריים איננה אומרת שנשתמש בכולם, וגם כאן השילוב הנכון, הוא בעל השפעה ניכרת על הצלחת הטיפול:

  • ולריאן – צמח שמשרה רוגע, וידוע ביכולתו לתרום לשינה ארוכה ונינוחה יותר. כך לדוגמה, ישנם מטופלים שמעידים על כך שהם נרדמים ומתעוררים מהר. מטרתו של הוולריאן היא לעודד שינה ארוכה, רציפה ונינוחה.
  • פסיפולורה – צמח מרפא נוסף השגור בתחום הטיפולים הטבעיים בנדודי שינה. השפעתו היא מרגיעה ואף מעודדת ישנוניות והירדמות קלה.
  • מגנזיום – מינרל חשוב שלרוב נלקח בשילוב עם ויטמין B6. המגנזיום מרגיע את מערכת השרירים של הגוף. ברגע שהשרירים רפויים יותר, אנו נרדמים בקלות רבה יותר.
  • קלנדולה – במקרים של כאבים כרוניים, כפי שהדגמנו לעיל, נשתמש בצמח מרפא הקלנדולה. לכך גם ניתן להתאים צמחי מרפא נוספים דוגמת קמומיל וטיליה הידועים בתרומתם להרגעת הכאב ובהשריית שינה.

אודות יעל בן-חור

שמי יעל, בעלת הילה בטבע.

מטפלת ברפואה משלימה, אירידיולוגית, נטורופתית וקינסיולוגית.

אם שנתכם נודדת, ארגיע ואספר שאין מדובר בגזירת גורל. מבין מטופליי פגשתי בבעיות שינה רבות בעלות תסמינים שונים, ושנבעו ממצוקות וסוגיות בריאותיות שונות.

חלקם הגיעו אלי כדי לקבל טיפול מידי בבעיה, וחלקם הגיעו כיוון שנואשו מניסיונות טיפול קודמים שלא צלחו.

הסוד בטיפול טבעי בנדודי שינה טמון במציאת הגורמים השורשיים, כאלו שלעתים חומקים מעינינו, ולעתים כלל איננו מודעים אליהם!

אני מזמינה אתכם להשאיר פניה באתרי, או ליצור עמי קשר טלפוני, כדי שנוכל לבחון את הגוף בקפידה באמצעות הטכניקות: אירידיולוגיה (אבחון באמצעות העיניים) וקינסיולוגיה (אבחון באמצעות שרירי הגוף).

לעתים אולי איננו מודעים לגורם לנדודי השינה, אך גופנו בהחלט יודע לספר מדוע הוא מדליק נורה אדומה כה מורגשת ויש לומר מתישה.

מאחלת לכם שינה ערבה, וזמינה עבורכם לכל שאלה.

התייעצו עם יעל

התייעצו איתי בכל שאלה

אני מזמינה אתכם/ן להתייעץ איתי:

עשוי לעניין אתכם:

טיפולים נפוצים: