טיפול טבעי באולקוס (כיב קיבה)

תוכן עניינים

טיפול טבעי באולקוס

מה זה אולקוס?

אולקוס בעברית הוא כיב – פצע. אולקוס הוא כיב על רירית הקיבה. (ישנם גם מקרים של כיבים על הושט או על המעי הדק) כיבי קיבה נגרמים כתוצאה מפגיעה בשכבת הריר העבה שמגינה על הקיבה ומע' העיכול וחומצות העיכול מעכלות את הרקמות וגורמות לפצע (כיב).

הגורמים לאולקוס

הגורמים השכיחים ביותר לאולקוס הם:

  • חיידק ההליקובקטר – חיידק עמיד שמתיישב במערכת העיכול ומצליח לשרוד את מיצי הקיבה. הוא גורם לזיהום שמעורר תגובה דלקתית שגורמת לפצע, שהולך וגדל בקיבה.
  • תרופות – שימוש ארוך ולא מבוקר בתרופות כמו אדוויל, אספירין, איבופרופן ושות'.
    בניגוד לאמונה הרווחת, מאכלים חריפים ומתח ממושך, אינם אחראיים ישירים להיווצרות כיבי הקיבה.

סכנות האולקוס

לעתים, עקב הזנחה, כיב קיבה עלול לגרום לנקב בקיבה וחלילה למוות.

הכיבים הללו, שעל פי רוב נרפאים מעצמם, גורמים להצטלקויות במערכת העיכול, שגורמות לתופעות שונות כמו הצרבות, למשל.

התסמינים לכיב הקיבה

בין התסמינים הנפוצים, המעוררים חשד לאולקוס:

  • כאב בטן, שחולף – בעקבות אכילה או נטילה של תרופה נגד צרבת
  • צרבות
  • בחילות והקאות
  • הקאה דמית.

טיפול באולקוס

במקרים קיצוניים יידרש טיפול כירורגי.

אם כיב הקיבה הוא תוצאה של חיידק ההליקובקטר, תקבלו מהרופא מרשם לאנטיביוטיקה וכנראה לתרופות נוספות שחוסמות את ייצור החומציות.

כדאי לשלב בתרופות הללו פרוביוטיקה – בהמשך תוכלו למצוא מזונות פרוביוטיים.

תזונה נכונה

כיום ידוע שאין מאכלים אשר עלולים לגרום לאולקוס.

אנחנו חייבים להודות גם, שאין מזון שיכול לרפא אולקוס.

ומשאמרנו את שני אלה, כדאי שתדעו שאין ספק, שאכילה נכונה והקפדה על תזונה בריאה יכולה להועיל למערכת העיכול, להקל על סימפטומים שונים, ולפעמים אפילו למנוע את האולקוס מראש.

פלבנואידים

הפלבנואידים הם תרכובות המצויות באופן טבעי בפירות וירקות רבים, אך גם במוצרים המונפקים מהם כמו יין, תה ושוקולד. הם מעולים בפעילות נוגדת חמצון ומסייעים לגוף לסנן רעלים. הוספה של פלבנואידים לתזונה היומית, עשויה להפחית משמעותית את הסיכון למצבים דלקתיים שונים ובהם כיב הקיבה.

מזונות עתירי פלבנואידים

  • פלפל אדום
  • בצל
  • בצל ירוק
  • חסה, פטרוזיליה
  • סלרי
  • נענע
  • ברוקולי
  • ענבים ויין אדום
  • תה ירוק
  • פירות יער
  • פרי הדר
  • תפוחי עץ.

מזונות פרוביוטיים

המזונות הללו נחשבים גם למזונות פרוביוטיים, שיכולים לסייע להדברת ההליקובקטר:
ברוקולי, כרובית, כרוב, תרד צנונית, יוגורט, שום חמוציות.

גם הדבש מכיל שפע נוגדי חמצון ועשוי להקל על תסמיני כיב הקיבה, השתמשו בו להמתקה.

להקלה והפחתה של תסמינים

יש להימנע ממשקאות מוגזים, להמעיט באכילת ירקות סולאניים כמו עגבניות וחצילים, אוכל מעובד ומזון מטוגן.

הימנעות מכל אלה תקל על הסימפטומים, על הבחילות והצרבות.

התייעצו עם יעל

התייעצו איתי בכל שאלה

אני מזמינה אתכם/ן להתייעץ איתי:

עשוי לעניין אתכם:

מזונות שמרגיעים את הגוף

המתח נוכח בכל תחומי החיים המודרניים, ומחלחל אל תוך השגרה היומיומית. החל מלחצים הקשורים לפרנסה ולעבודה, ועד לשגרת היומיום המשפחתית והבינאישית. המתח הקבוע שאיננו מרפה

להמשך קריאה »

טיפולים נפוצים: