אחד המפתחות, אם לא החשוב ביניהם, לחיים בריאים פיזית ומנטלית, היא התזונה הנכונה.
בעזרת ובזכות התזונה המאוזנת, אנחנו יכולים לשפר את בריאותינו הכללית, גם אם חלילה לקינו בחולי זה או אחר.
מהו אורח חיים בריא?
נכון, ההגדרה הזו עלולה לפעמים להישמע ולהיראות מייגעת. ולפעמים קורה שאי אפשר למצוא את הזמן, הסבלנות או האנרגיה שנדרשים, כדי להתחיל לתרגל את עצמינו בדרך לשינוי.
אבל אנחנו מבטיחים שבסופו של דבר, כשהתרגול יהפוך להרגל והמאמצים יהפכו לדבר שבשגרה, תגלו שהמאמץ השתלם.
תנועה – לכו הליכה מהירה עם הכלב (אם אין לכם, קחו את של השכן) או התעמלו מול הטלוויזיה. השתדלו למצוא פעילות ספורטיבית שתגרום לכם הנאה. והקדישו לה כ – 30 דקות ביום. אחרי תקופה תגלו שהתחושה כל כך טובה שלא תרצו להפסיק.
תזונה – השתדלו לאכול תזונה עם שפע דגנים, ירקות ופירות וכמה שפחות שומן, סוכר מעובד ונתרן.
חשיבותה של תזונה
התזונה כאורח חיים, מספקת לגופינו את כל הדרוש לצורך תפקוד מלא, טוב ומספק, אפילו במרוץ היומיומי המטורף שלנו. כל מה שאנחנו אוכלים, משפיע על כל אחד מאברי גופינו. לטוב ולרע. כשהתזונה אינה מאוזנת, אנחנו חשופים יותר למחלות, עייפים יותר ופחות ממוקדים ומרוכזים.
כדי שנדע לתרגל ולהתרגל לתזונה בריאה, עלינו להכיר את המזונות שאנחנו נוהגים לאכול, את תרומתם, או את הנזק שהם גורמים. ואם הם גורמים לנזק, לדעת למה ניתן להמירם.
תזונה מאוזנת
תזונה מאוזנת היא תזונה שתכיר במקור הקלוריות היומיות שלכם.
הקלוריה, במובן התזונתי, היא יחידת אנרגיה שנמצאת בכל סוגי המזון. הגוף זקוק לקלוריות על מנת להתקיים. זה מקור האנרגיה שלו. אם הגוף לא יקבל די מהמרכיבים שמספקות הקלוריות, תהיינה לכך השלכות קשות. אבדן כושר ריכוז, אבדן מאסת שריר, או חולי כללי. חלבונים, סוכרים, פחמימות ושומנים הם מקורות אנרגיה חשובים.
עכשיו כשאנחנו יודעים שאין לנו שום דבר נגד קלוריות, כדאי שנדע שיש גם "קלוריות ריקות". ערכן של אלה דל עד מזיק. הן אמנם מעניקות אנרגיה לגוף, אך האנרגיה הזו נסמכת בעיקר על שומנים מוצקים (נשארים מוצקים גם בטמפרטורת החדר) סוכרים מעובדים (סירופים שונים כתוספי טעם) וזה כמעט הכל.
כלומר, בצריכת קלוריות ריקות אנחנו עלולים להביא את עצמינו למחסור תזונתי מחד ולעליה במשקל מאידך. דוגמאות? משקאות ממותקים, עוגות, עוגיות, גלידה ועוד…
מה אוכלים בתזונה מאוזנת?
- חלבונים – מזונות עתירי חלבון כמו דגים, קטניות, ביצים, עוף. אם אתם טבעוניים אז טופו ושעועית, שקדים או אפונה. ועוד ועוד. החלבונים תורמים לפיתוח וחיזוק השרירים ואף מסייעים להחלמת פצעים וחבלות.
- פירות – אמנם הפרי עשיר בסוכר. אבל בניגוד לסוכר המעובד שבממתקים למשל, הרי שבנוסף לסוכר הטבעי הם עשירים בסיבים תזונתיים ויטמינים ונוגדי חמצון.
- ירקות – הירקות עתירי ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. על מנת להשלים כל ארוחה כדאי להשתמש בירקות במגוון צבעים.
- דגנים מלאים – בתהליך עיבוד הקמח לקמח הלבן המוכר לנו, מסירים את קליפת הדגן. קליפות הדגנים מכילות ויטמינים ומינרלים חשובים. ולכן רצוי לעבור לדגנים מלאים.
- מוצרי חלב דלי שומן – במוצרי החלב השונים ישנו ויטמין .D הוא מעודד ספיגת סידן ממערכת העיכול, שומר על הרמות התקינות של הסידן והזרחן בעצמות ובדם תורם לבניית העצם. יש בהם סידן, חלבון ושומן. על מנת להפחית, למען הבריאות, את צריכת השומן, כדאי לעבור למוצאי חלב דלי שומן. טבעוניים יכולים לצרוך חלב שיבולת שועל, חלב קוקוס, שקדים ועוד.
- שומן – אמנם אנחנו מדברים על הפחתת כמות השומן, אך הוא עדין חיוני לאנרגיה ולבנית התאים. ההמלצה היא להימנע משומנים רוויים ולעבור לשומנים בלתי רוויים, כמו שמנים צמחיים (שמן הזית נחשב לאחד הבריאים שבהם) ושמני דגים.
נטורופתיה למען תזונה מאוזנת
הנטורופתיה מאמינה ביכולתו של הטבע לסייע לגוף למנוע מחלות, או לטפל במחלות קיימות.
הנטורופתיה משלבת בתוכה סוגים שונים של טיפולים וביניהם שימוש בצמחי מרפא, תזונה נכונה, פעילות גופנית ועוד.
התזונה הנטורופתית מאגדת בתוכה את הידע איך לבחור את התפריט המאוזן, הנכון לכל אדם. שאנחנו יודעים מה הם המזונות הנחוצים לתזונה מאוזנת, והתזונה הנטורופתית יודעת גם איך לבחור את המזון הנכון, להכין אותו בצורה המתאימה לפונה ואפילו איך ומתי לאכול.
התייעצו איתי
שמי יעל בן-חור, נטורופתית מוסמכת. עבורי תזונה כדרך חיים היא קו המנחה אותי בכל רגע נתון.
אני מאמינה כי כל אחד ואחת מאתנו, יכולים למצוא את מזונם לעזר, ומרכיבה תפריט המותאם באופן אישי לצורכי גופנו.
בכל שאלה והתייעצות, אני מזמינה אתכם ואתכן להתייעץ איתי. ניתן להשאיר לי פניה באתר, ליצור איתי קשר טלפוני או לכתוב לי בוואטסאפ.